Vi har den stora äran att bli nominerade till årets företagare i Trollhättan 2021. Detta är något som alla som jobbar hos Sandflo Forma har en lika stor del i, och det hade inte gått utan alla anställda som är bäst!
———
NOMINERAD TILL ÅRETS FÖRETAGARE – JOHAN SANDFLO! 🎉
Bland massor av drivna, duktiga företagare i Trollhättan har vi i Företagarna nominerat tre personer som i år förtjänar chansen att ta hem priset som Årets Företagare.Under dessa tider och späckade scheman så blev det via ett Zoom-samtal vi fick möjligheten att prata lite med Johan Sandflo, ägare och vd för Sandflo Forma AB. Ett företag som sysslar med industriell tillverkning.”Wow, jag är väldigt förvånad och det är jättekul att bli nominerad! Jag brukar allt snegla lite på tidigare års vinnare, och visst ska jag erkänna att det har varit en liten dröm att bli Årets Företagare.”Johan började arbeta på företaget 2005 efter några år på GKN. Runt 2016 bestämde sig Johan för att ta över företaget och påbörjade då ett lyckat generationsskifte. Ett par år senare gick Johan med i Almis mentorprogram och tillsatte en extern styrelse.”Det kan jag verkligen rekommendera alla! Ta hjälp av externa människor som ser företaget från ett annat håll. Det är lätt att man blir hemmablind och nördar ner sig i saker, vilket kanske inte är den rätta vägen för företaget.”Johan har tillsammans med styrelsen och personalen arbetat fram en ambitiös expansionsplan som sträcker sig fram till 2024 som innebär högre omsättning, mer personal och fysisk expansion.

”Hela personalen är med och bestämmer detta, vilket i sin tur betyder att de blir delaktiga i hela expansionsprocessen.”

Johan värdesätter sin personal mycket och han tar hand om sina anställda genom att erbjuda ett flexibelt, fritt och utvecklande arbete. Under 2020 så var det mycket fokus på utbildning av personalen. Detta fokus verkar ha givit resultat då det är väldigt låg personalomsättning och medarbetarna verkar trivas.

Under två omgångar har företaget haft lärlingar från lärlingsprogrammet på Nils Ericsonsgymnasiet.

”Det har fungerat väldigt bra. Vi har även, genom Double Cup-programmet, anställt en kille från Syrien, han har nu varit här i fem år.”

Senast har företaget lanserat en webshop när det gäller försäljning av egentillverkade putters för golfare.

”Det är viktigt att vi sticker ut, det gör vi genom mjuka värden och relationer. Det finns inget viktigare än personerna i företaget när det kommer till affärer. Jag älskar tillverkning!
Det kanske låter konstigt, men det är verkligen det jag brinner för. Jag tror även personalen uppskattar att jag kan och vill vara ute i tillverkningen, där det händer.”

Johan tycker att Trollhättan är en bra kommun att driva företag i och tycker att staden har skött hanteringen under pandemin på ett föredömligt sätt genom olika nätverk. Företaget är medlem i IUC (Industriella utvecklingscentra).

———
Vi vill även säga grattis och all lycka till de andra företagen som är nominerade Trinax AB och AO Assistans AB. KÖR HÅRT!
×

Välkommen att kontakta oss

Har du frågor eller önskar att bli kontaktad. Fyll i formuläret så återkommer vi till dig.

8 + 4 =

Har du frågor?